30 Mart 2013 Cumartesi

5. Sınıflar Sınıf Öğretmenlerine Geri Verilecek

Başlık şimdilik sadece söylenti. Olabilir de, olmayabilir de. Ama sınıf öğretmenleri ile branş öğretmenlerinin arasındaki tartışmalar asıl haber.
Çoğu branş öğretmenleri, 4+4+4'e karşı çıkarken bas bas bağırıyordu. Ama 5. sınıfların da orta okula dahil edilmesiyle bir anda ek dersleri %33 oranında arttı ve aslında bu 4+4+4'ün çok tatlı bir şey olduğunu gördüler.

Şimdi, yeni bakanımızın 5. sınıflara geri verilmesini düşündüğünü duyunca, 180 derece geri dönüş yaparak 4+4+4'ü savunmaya başladılar. Hatta bazısı gayet mantıklı gelebilecek "bu çocukları çekirdekten alırsak canavar yaparız" gibi bahaneler sunuyorlar ama asıl sorun tabi ki ek derslerinin haliyle maaşlarının azalacak olması.
Peki, sınıf öğretmenlerine ne demeli? Onlar da, yer değiştirme de biraz daha rahatlamak için 5. sınıfları geri istiyorlar. Öyle ya, 5. sınıflar sınıf öğretmenlerine geri verilirse sınıf öğretmeni ihtiyacı bir anda %20 artacak. Bu da onlar için bulunmaz fırsat demek. İlk yer değiştirmede akın edecekler.
Ben de bunu yazdım, peki neden? Yahu çocuklar ne olacak? Onları hiç düşünen yok. Acaba çocuklar branş derslerini almak için uygun yaştalar mı? Sınıf öğretmenleriyle devam etmek bu çocukları oyalamak mı? Onlar için en doğrusu nedir? Bunları soran yok. Varsa yoksa öğretmenlerin kendi maaş hesapları. Hesabına gelirse yaşasın 4+4+4, hesabına gelmezse kahrolsun 4+4+4!

1 yorum:

  1. Bir işletme kredisi, kişisel krediler, konut kredisi kredileri, araç kredileri, öğrenci kredileri, konsolidasyon için teminatsız krediler, proje finansmanı vb. Mi arıyorsunuz? Kredi için doğru çözümleriz! Şirketlere ve bireylere% 2 faiz oranı düşük ve uygun fiyatlı krediler sunuyoruz. Bu nedenle, acil ve güvenli bir krediyle ilgileniyorsanız. Daha fazla bilgi için, lütfen bugün bize e-posta gönderin: Via: Elegantloanfirm@hotmail.com.

    YanıtlaSil